News

Światowy Dzień Ziemi

Filozofia kulinarna w Dussmannie

opublikowany 04/04/2024

Filozofia kulinarna w Dussmannie

Podobno jesteśmy tym, co jemy, prawda?

Ale czy często zastanawiamy się, jak to, co jemy, wpływa na naszą ukochaną Matkę Ziemię? To ważne, szczególnie że 22 kwietnia wszyscy obchodzimy Światowy Dzień Ziemi!

W Dussmann dokładamy wszelkich starań, by każdy dzień, był wyrazem naszej troski o środowisko naturalne, a wiosenne menu jest tego najlepszym przykładem.

Oto podstawowe zasady naszej filozofii kulinarnej:

Używamy produktów, których uprawa wspiera zrównoważone rolnictwo.

Na naszych stołach goszczą roślinne smakołyki, stanowiące doskonały zamiennik dań mięsnych. Wiemy, jak ważne jest zastępowanie białka zwierzęcego roślinnym, pochodzącym z roślin strączkowych, nasion i orzechów.

Promujemy dania oparte na sezonowych warzywach i owocach, przygotowywane według najnowszych trendów żywieniowych.

Dbając o środowisko, pamiętajmy także o naszym zdrowiu!
 

Więcej informacji o tym obszarze usług