News

Dussmann zaprojektuje twoją kantynę

Projekt od Dussmanna

opublikowany 09/05/2023

Projekt stołówki od Dussmanna

Stołówka, kantyna pracownicza – nazwy bywają różne, ale w większości firm jest to miejsce, gdzie możemy zjeść obiad i wypocząć podczas tak zwanej długiej przerwy. Jaki obraz staje Ci przed oczami, gdy o nim myślisz? Zwykle jest to duża sala z plastikowymi krzesłami, stłumione kolory, brak elementów dekoracyjnych… Chciałoby się powiedzieć „nuda i dłużyzna”, gdyby nie przekonanie, że taką stołówkę chce się opuścić jeszcze w trakcie przeżuwania ostatniego kęsa. Całość utrzymana jest zazwyczaj w surowej, wręcz wojskowej dyscyplinie.

Tymczasem przecież coraz większą wagę przywiązujemy do jedzenia. W kantynach pojawiają się bardziej wyszukane posiłki, wśród których często można na dodatek wybierać. Obsługa serwuje dania w naprawdę apetyczny sposób, bo przecież wszyscy oglądamy Instagram i wiemy, że jedzenie może być nie tylko smaczne, ale i piękne.

Czy nie powinniśmy więcej piękna tchnąć także w kantyny pracownicze? Kiedy idziemy do restauracji zwracamy uwagę na jej wystrój, bo wiemy, że w pięknym otoczeniu lepiej się spędza czas, odpoczywa, relaksuje, nabiera sił do kolejnych zadań. No właśnie – dobrze zaprojektowana kantyna będzie miejscem, w którym rzeczywiście zregenerujemy swoje siły i co najważniejsze psychikę, tak bardzo wpływającą na jakość naszej pracy. Tę prawdę znają i rozumieją wielkie korporacje, ale naprawdę podobny standard jest w zasięgu każdej firmy, która myśli o samopoczuciu pracowników.

Tak ważne jest przecież zachowanie równowagi pomiędzy pracą i życiem prywatnym - tzw. work-life balance. Stołówka pracownicza wydaje się najbardziej odpowiednim miejscem, by o to zadbać. Kolorowe stoły i krzesła, podział pomieszczenia na różne strefy, niebanalny, ale i funkcjonalny wystrój wnętrza… Niech miejsce spożywania posiłków będzie także strefą relaksu i spotkań towarzyskich.

Nasze nowe realizacje i kontrakty to nie tylko wysokiej jakości usługi związane z żywieniem, ale także zmiana aranżacji przestrzeni jadalnej. Naszą ambicją jest zacieranie granic pomiędzy stołówką a dobrą restauracją. Każdemu z naszych partnerów proponujemy indywidualnie dopasowane rozwiązania, bazując na ich stylu pracy, zwyczajach oraz branży, w której działają.

Prowadzimy projekt od pomysłu do realizacji, współpracując z najlepszymi profesjonalistami z branż projektowych i wykonawczych.
Chcielibyście zobaczyć, co możemy Wam zaproponować? Jak można odmienić oblicze nudnej stołówki?

Zapraszamy do kontaktu.

 

Więcej informacji o tym obszarze usług